ברוכים הבאים לעתיד של עולם התזונה
כשהתחלתי לעסוק בתחום התזונה האינטגרטיבית לפני קרוב ל-20 שנה, הייתי רק אדם אחד עם רעיון פשוט – חשבתי שאם רק ארצה, אוכל לשנות את הרגלי האכילה של אנשים ואוכל לעזור לשנות את העולם. התחלתי בכיתה קטנה של תלמידים נלהבים שחלקו עמי את החזון. ראינו לפנינו אתגר גדול. מאז התפתחה וצמחה התנועה הבריאותית. מאמרים בנושאי מזון ובריאות מופיעים על שעריהם של כתבי עת חשובים. בבית הלבן יש גן ירקות אורגניים. בתי הספר בארה"ב אוסרים הצבה של מכונות שתיה קלה ומכירה של דברי מאפה בשטחיהם. שוק המזונות המלאים הוא כיום השוק הגדול ביותר של מזונות טבעיים ואורגניים. יותר ויותר אנשים מגלים עניין בתחום זה והופכים להיות מודעים יותר. מה שנחשב פעם לאלטרנטיבה הופך היום לחלק מהגישה המקובלת.
יש לכם שאלה ?
חפשו אותנו ברשתות החברתיות
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • YouTube
Intergative Nutrition
  • דף הבית
  • אודות
    • הספר תזונה אינטגרטיבית
    • העתיד של תחום התזונה
  • התכנית
    • מדוע תזונה אינטגרטיבית
    • מיומנויות בתזונה, יעוץ ועסקים
    • תאוריות תזונתיות
    • צוות המומחים
    • למידה וירטואלית
  • קריירה
    • קורסי יסוד
    • פיתוח עסק משגשג
    • סיפור הצלחה
    • לעבוד בזמן הלימודים
    • קריירה בתוך שנה
    • שותף תומך
  • שאלות נפוצות
    • ב"ס לתזונה אינטגרטיבית
    • התוכנית
    • איך מתחילים
    • לימודי המשך
  • בלוג
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
    • הספר תזונה אינטגרטיבית
    • העתיד של תחום התזונה
  • התכנית
    • מדוע תזונה אינטגרטיבית
    • מיומנויות בתזונה, יעוץ ועסקים
    • תאוריות תזונתיות
    • צוות המומחים
    • למידה וירטואלית
  • קריירה
    • קורסי יסוד
    • פיתוח עסק משגשג
    • סיפור הצלחה
    • לעבוד בזמן הלימודים
    • קריירה בתוך שנה
    • שותף תומך
  • שאלות נפוצות
    • ב"ס לתזונה אינטגרטיבית
    • התוכנית
    • איך מתחילים
    • לימודי המשך
  • בלוג
  • צור קשר
Intergative Nutrition
  • דף הבית
  • אודות
    • הספר תזונה אינטגרטיבית
    • העתיד של תחום התזונה
  • התכנית
    • מדוע תזונה אינטגרטיבית
    • מיומנויות בתזונה, יעוץ ועסקים
    • תאוריות תזונתיות
    • צוות המומחים
    • למידה וירטואלית
  • קריירה
    • קורסי יסוד
    • פיתוח עסק משגשג
    • סיפור הצלחה
    • לעבוד בזמן הלימודים
    • קריירה בתוך שנה
    • שותף תומך
  • שאלות נפוצות
    • ב"ס לתזונה אינטגרטיבית
    • התוכנית
    • איך מתחילים
    • לימודי המשך
  • בלוג
  • צור קשר
  • דף הבית
  • אודות
    • הספר תזונה אינטגרטיבית
    • העתיד של תחום התזונה
  • התכנית
    • מדוע תזונה אינטגרטיבית
    • מיומנויות בתזונה, יעוץ ועסקים
    • תאוריות תזונתיות
    • צוות המומחים
    • למידה וירטואלית
  • קריירה
    • קורסי יסוד
    • פיתוח עסק משגשג
    • סיפור הצלחה
    • לעבוד בזמן הלימודים
    • קריירה בתוך שנה
    • שותף תומך
  • שאלות נפוצות
    • ב"ס לתזונה אינטגרטיבית
    • התוכנית
    • איך מתחילים
    • לימודי המשך
  • בלוג
  • צור קשר

תאוריות תזונתיות

ראשי התכנית תאוריות תזונתיות

למדו על כל התיאוריות התזונתיות המובילות

אנחנו מלמדים למעלה מ-100 תיאוריות תזונתיות שונות, החל מהמסורתיות ועד למודרניות שבהן, מהמזרחיות ועד למערביות, מהפופולאריות ועד לאיזוטריות. תוכנית הלימודים שלנו מלמדת ביו-אינדיבידואליות, כלומר שמזונו של אדם אחד עלול להיות רעל לאדם אחר, מאחר שאין תזונה אחת המתאימה לכולם.

הנה כמה מהתיאוריות העיקריות שאנו מלמדים:

תיאוריית 5 האלמנטים

תיאוריה זו מבוססת על מערכת אמונות סיניות עתיקות לפיהן אנו מוקפים בחמש שדות אנרגיה: עץ, אש, אדמה, מתכת ומים. האלמנטים האלה נעים ומשתנים ללא הרף. שמירה על איזון בין כל האלמנטים מגבירה את ההרמוניה בסביבתנו ובתוכנו.

תיאוריית 90/10

גישה גמישה לתזונה השואפת לאכילת מזון בריא ב-90% מהזמן ומאפשרת לכם לאכול כל מה שתרצו ב-10% הנותרים. אנשים רבים מנסים להיצמד ב-100% לתוכנית התזונתית, מה שמעורר בהכרח מתח ומגביר את הסיכוי להיכשל. טווח גמישות של 10% עשוי לסייע לכם לפנק את עצמכם ללא רגשי אשם ולשמור על תוכנית תזונתית בריאה בבסיסה.

דיאטת אטקינס

דיאטה זו מגבילה את צריכת הפחמימות וכך גורמת לגוף לשרוף שומנים במקום פחמימות, כחומר דלק. כשהגוף נמצא במצב כזה, אנשים רבים נוטים לחוש פחות רעבים וכתוצאה מכך מאבדים משקל.

איורוודה

שיטת ריפוי הודית עתיקת יומין זו מדגישה את האכילה בהתאמה לסוג הגוף האינדיבידואלי ובהתאם לעונות. שיטה זו משפרת את הבריאות ומסייעת במניעת מחלות באמצעות איזון הדושות (Doshas) או טיפוסי נפש-גוף.

דיאטת די.אן.איי

דיאטת די.אן.איי היא גישה תזונתית המותאמת לאדם ויש בה המלצות ספציפיות למזון, המבוססות על בדיקות גנטיות. הרעיון הגיע מפרויקט הגנום האנושי שבו זוהו קרוב ל-25,000 גנים בגוף האנושי.

מקרוביוטיקה

הפירוש המילולי של מקרוביוטיקה הוא "חיים גדולים". הפילוסופיה העומדת מאחורי שיטה זו מבוססת על אכילת מזונות טבעיים בלבד ועל יצירת איזון בין היינג והיאנג בגוף. הרעיון הוא לחיות על פי הסדר הטבעי של החיים.

מזונות חיים (Raw Food)

דיאטות של מזונות חיים או לא מבושלים מבוססות על אכילת מזונות לא מעובדים ולא מבושלים מן הצומח. הפילוסופיה העומדת מאחורי השיטה היא שהבישול הורס אנזימים חיוניים במזון ופוגע ביכולתו של הגוף לספוג מרכיבי תזונה מהמזון.

דיאטת סאלי פאלון ווסטון פרייס

סאלי פאלון עיינה בעבודתו של ד"ר ווסטון פרייס שלמד על הרגלי התזונה שהיו נהוגים במספר רב של תרבויות עתיקות יומין, והחליטה שעל ידי אכילת מזונות מזינים, מזונות מסורתיים ותוצרת חקלאית, נוכל להגיע לבריאות מיטבית. היא טוענת כי המזון המקומי והטרי מספק את הוויטמינים, המינרלים, השמנים והאנזימים שלהם זקוק גופנו.

דיאטת סאות' ביץ'

דיאטה זו פותחה על ידי קרדיולוג המתגורר בעיר החוף האופנתית שעל שמה נקראה הדיאטה. היא דומה לדיאטות אחרות דלות בפחמימות, אולם מציעה גישה ייחודית בכך שהיא מצביעה על הסוגים הבריאים של הפחמימות והשומנים ומדגישה את חשיבותם של החלבונים דלי השומן.

תזונה צמחונית/טבעונית

בתזונה צמחונית נמנעים מאכילת בשר מסיבות של מוסר, רוח, סביבה או בריאות. בתזונה טבעונית לא אוכלים כלל מוצרים מן החי, כולל ביצים, מוצרי חלב ודבש, ולפעמים גם מוצרים אחרים שנבדקו על בעלי חיים או שמקורם בבעלי חיים, כמו עור ופרווה.

דיאטת הזון (Zone)

תזונה זו מבוססת על התיאוריה שעודף אינסולין, הורמון המסייע בוויסות רמות הסוכר בדם, גורם לנו להעלות במשקל ולהישאר במשקל עודף. באמצעות ויסות רמות הסוכר על ידי שמירה על אכילה מאוזנת של פחמימות, שומנים וחלבונים בכל ארוחה, הגוף שורף שומן ביעילות רבה יותר ונהנה מעלייה ברמת האנרגיה.

            

 מהו מזון ראשוני?

הפילוסופיה העומדת מאחורי התזונה האינטגרטיבית היא שכל מה שאנחנו רואים בו מקור לתזונה, הוא למעשה מקור משני של הזנה.

המזון שאתם אוכלים הוא משני לכל שאר הדברים שמזינים אתכם – מערכות היחסים שלכם, הקריירה, הרוחניות והרגלי הפעילות הגופנית. אלה הם הדברים שאותם אנו מכנים בשם מזונות ראשוניים.

כל מה שאנחנו מתייחסים אליו כיום כאל תזונה הוא למעשה רק מקור משני של אנרגיה.

חשבו על תקופה שבה הייתם מאוהבים עד מעל לראש. הכול היה מרגש. הצבעים היו מלאי חיות. האינטימיות היתה קסומה. המגע של האהוב וחדוות החים שחשתם הספיקו לכם. ריחפתם באוויר, הבטתם האחד בעיניו של השני. שכחתם לאכול והייתם ב"היי" מהחיים.

אתם זוכרים שכשהייתם קטנים נהגתם לשחק בחוץ, ליהנות? אמא שלכם היתה מודיעה לפתע שארוחת הערב מוכנה, אבל אתם בכלל לא הייתם רעבים. התשוקה של המשחק תפסה את מלוא תשומת לבכם.

לפעמים אנחנו ניזונים לא מהאוכל אלא מהאנרגיות שבחיינו.

רגעים ורגשות כאלה מדגימים לנו שלמעשה הכול הוא מזון. אנחנו סופגים אלפי חוויות בחיים שעשויות למלא אותנו מבחינה פסיכולוגית, שכלית, רגשית ורוחנית.

יש בנו רעב למשחק, למגע, לרומנטיקה, לאינטימיות, לאהבה, להישגים, להצלחה, לאומנות, למוסיקה, לביטוי עצמי, למנהיגות, להתרגשות, להרפתקאות ולרוחניות.

כל האלמנטים הללו הם צורות חיוניות של הזנה. המידה שבה אנחנו מצליחים לשלב אותם בחיינו קובעת עד כמה נרגיש שחיינו מהנים ורבי ערך.

הספר תזונה אינטגרטיבית בעברית
ספר תזונה אינטגרטיבית בעברית
צור קשר עכשיו
רוצים עזרה?
הדרך המהירה ביותר - שילחו אלינו מייל:

info@integrativenutrition.co.il
דיזנגוף 50
קומה 28
תל אביב
(יש לתאם מראש)
הצטרפו אלינו ברשת
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • YouTube
מפת אתר
הצטרף למשימה
אידומיין - בניה ואחסון אתרים - eDomain
כל הזכויות שמורות Integrative nutrition co il©2016
גלילה לראש העמוד
דילוג לתוכן
פתח סרגל נגישות

כלי נגישות

  • הגדל טקסט
  • הקטן טקסט
  • גווני אפור
  • ניגודיות גבוהה
  • ניגודיות הפוכה
  • רקע בהיר
  • הדגשת קישורים
  • פונט קריא
  • איפוס