אצות, מזונות-על שכדאי לכם לשלב בתזונה היומיומית ורובכם פשוט מתקשים להבין איך עושים את זה. כדי להקל עליכם, ערכנו לפניכם רשימה של דרכים אינטגרטיביות להשתמש באצות ולהנות מסגולותיהם הבריאותיות.
אבל לפני כן – למה זה מועיל? האם זה יכול להיות גם טעים?
מבחינה תזונתית, האצות דחוסות היטב בויטמינים ומינרלים. הם מכילות סיבים תזונתיים, חומצות אמינו חיוניות, ויטמיני A,B,C וE, חומצות אומגה-3, ומינרלים דוגמת יוד, סידן, ברזל, אבץ ומגנזיום. שילוב של כל רכיבי תזונה אלה מוריד את הדלקתיות בגוף, מעלה את רמות האנרגיה, משמר את דחיסות העצמות והשיניים, תומך בבריאות בלוטת התריס והאיזון ההורמונלי ואפילו מוריד את הסיכון לחלות בסרטן.
זה לא סתם שהאצות מהוות חלק אינטגראלי כל כך מהמטבחים האסייתים, כבר עשרות שנים!
למרות שבשנים האחרונות הועלו חששות מכך שגם האצות, כמו הדגים, נפגעו מהזיהום הגובר בימים ובאוקיאנוסים, לא נמצאו עדויות שיחזקו את טענה זאת – למרות בדיקות שנערכו. ועם זאת, תמיד מומלץ לחפש מוצרים איכותיים, למשל יצרנים המגדלים את האצות בתנאי ברי-קיימא במים נקיים מזיהום.
בואו נתחיל!
בעוד שהאצות לא זכו לאותה פופולריות בה זכו עלים ירוקים כדוגמת הקייל המפורסם, אנחנו מאמינים שהן יוכלו לקנות את ליבכם בפשטות הכנתם.
לפניכם כמה דרכים יעילות ומזינות לשלב את את האצות בתזונתכם:
- בשלו את השעועית שלכם עם אצת קומבו
נסו להוסיף רצועה של אצת קומבו לסיר בו אתם מבשלים את השעועית שלכם. בכך תוסיפו מגוון של ויטמינים ומינרלים למנה, תחזקו את הטעם של התבשיל ותהפכו את השעועית לקלה יותר לעיכול.
- נשנשו נורי
נורי היא אצה קלה ונוחה לאריזה ועם זאת מלאה ברכיבים תזונתיים ומשרה תחושה של שובע. היא נהדרת כחטיף לקחת בתיק לעבודה או לדרכים, וחלופה נהדרת לאלה הסובלים מדחף למשהו מלוח באמצע היום. אפילו ילדים יכולים להנות מהמרקם והטעם – נסו!
- העצימו את השייקים שלכם עם ספירולינה
אצות באבקה דוגמת הספירולינה, הם מקור נהדר לחלבון זמין, מה שהופך אותם לחביבים ביותר בקרב חובבי השייקים ומאמני הבריאות והכושר, כארוחת בוקר ולפני או אחרי אימון. התחילו בכפית אחת בשייק (הולך נפלא במיוחד עם בננה, אבוקדו או תפוח) והתאימו את הכמות עם הזמן.
- הוסיפו חופן של פתיתי אצות לכל ארוחה
חנויות טבע ושווקים אסיאתיים יחזיקו מגוון של תערובות תיבול הכוללות בתוכם אצות. תוכלו להכין גם בעצמכם על ידי ערבוב נורי, קומבו ודולסה קצוצים היטב, יחד עם מלח ים, פלפל שחור ושומשום. החזיקו את התערובת בקרב התבלינים בהם אתם משתמשים יום-יום ושלבו אותה בארוחות שלכם.
- שלבו קלפ או קומבו בצירים, מרקים או נזידים
הוסיפו קלפ או קומבו לכל מטעם מימי שתכינו – הכנת ציר ירקות? הוסיפו רצועה של אצת-ים לזמן הבישול וסננו אותה ביחד עם שאר המרכיבים, היא תעשיר פלאים את הטעמים והניחוחות. אם הוספתם ישירות למרק או לנזיד – הוציאו בסוף הבישול. אין מה לחשוש אם חתיכות קטנות נשארו בתבשיל, הם אכילות ורק יעצימו אותו.
- ערבבו אותם בתוך הרוטב לסלט
הוסיפו קומץ של אבקת אצות לתוך כל רוטב לסלט שאתם מכינים, תנו לה לשהות דקה להספג, נערו היטב וערבבו עם הסלט.
- הרכיבו לעצמכם סלט אצות
וואקאמה ואראמה הם האצות המתאימות ביותר לסלט המתבסס על אצות. ערבבו אותם עם חומץ, שמן שומשום, שום ובצל ירוק. ניתן לשלב גם ירקות נוספים לפי הטעם – מלפפון, גזר וצנוניות. התנסו וגלו את השילוב המועדף עליכם ביותר.
יש עוד דרכים רבות לאכול אצות, אבל אנחנו מקווים שאלה מספיקים כדי לגרום לכם להתחיל ולנסות בעצמכם.