אחד מהדברים הכיפיים ביותר בתזונה הוא לגלות יתרונות בריאותיים מופלאים על מזונות שאתה כבר אוהב ואוכל.
זה נכון במיוחד לגבי תבלינים. קינמון עושה את הכל הרבה יותר טעים – ונחשו מה? הוא עוזר להוריד ולייצב את רמות הסוכר. אורגנו הוא מעורר תיאבון ידוע – והרי החדשות, יש לו גם חומרים אנטי-בקטריאליים.
אבל בעולם התבלינים מקדמי הבריאות יש אחד שהוא ללא ספק המלך – הכורכום. הכורכום, שיש לו מקום של כבוד במטבח ההודי ובמטבחים אסיאתיים נוספים, ושנעשה בו שימוש רב שנים בתור צמח מרפא מופלא – מוכר במערב בעיקר בשל צבעו הצהוב אותו הוא תורם לעיתים לצביעת מזונות שונים.
כוחו של הכורכום מגיעה מרכיב חשוב הנקרא כורכומין שהוא נוגד-חמצון חזק והוכחה יעילותו בהורדת דלקתיות ומניעת מחלות.
להלן 5 סיבות בעלות בסיס מדעי, להוסיף כורכום לתזונה שלכם:
- מונע מחלות לב
מספר מחקרים מראים כי הכורכום עשוי למנוע היווצרות של פלאק טרשתי שיכול לחסום את העורקים ובמחקרים שנעשו על בעלי חיים נמצא כי הוא יכול למנוע הצטברות של LDL (הכולסטרול ה"רע") בכלי הדם.
בנוסף יכול הכורכום להפחית הצמדות של טסיות ולמנוע מקרישי דם להצמד לדפנות העורקים. כל זאת – ניצחון לבריאות הלב.
- מונע סרטן
מחקרים מקדימים הראו כי הכורכומין יכול למנוע ואולי אפילו לטפל בסרטני הערמונית, השד, העור והמעי הגס. זאת כנראה הודות לרכיבים נוגדי החמצון החזקים שבכורכום המגינים על התאים מפני נזק חמצוני.
- נלחם בפרקינסון ובאלצהיימר
כורכום עשוי לסייע במניעה ואולי אפילו בטיפול במחלות נוירולוגיות ניווניות – אלצהיימר, פרקינסון, טרשת נפוצה ומצבים נוספים. גם פה מיוחסת השפעה זו לפעולתו נוגדת הדלקת ומשפרת סירקולציה של דם. בקרב קשישים הודים ישנו האחוז הנמוך ביותר בעולם של חולי אלצהיימר.
- נלחם בכאבי בטן
מחקר כפול-סמיות הראה כי כורכום מפחית חומרת סימפטומים של נפיחות וגזים. זה עשוי להיות מפני שהכורכומין מעודד ייצור מרה בכיס המרה ובכך משפר את העיכוליות.
- משכך כאבי פרקים
מחקר הראה כי מטופלים אשר טופלו בפורמולה איורוודית שכללה כורכום חוו פחות כאב ומוגבלות. גם כאן התוצאה מיוחסת להשפעה נוגדת-הדלקת החזקה של הכורכומין.
הנושא העיקרי שעלה פה הוא הפעילות נוגדת-הדלקת של הכורכום, ובסופו של יום דלקת יושבת בבסיס רוב המחלות הכרוניות באשר הן – בין אם מדובר באסטמה, סכרת או שבץ. ניתן להוריד את רמת הדלקתיות הכללית בגוף על ידי הוצאת מזונות לא בריאים מהתפריט, למשל שומני טראנס וסוכרים מעובדים והוספת מזונות נוגדי-דלקת.
אז מה תהיה הדרך היעילה ביותר להנות מהיתרונות נוגדי-הדלקת של הכורכום? ניתן להשתמש בו ביצירתיות מופלאה במטבח הביתי, בהכנת קארי משובח, אך אנחנו ממליצים לנסות גם בדרך פשוטה ובריאה – תה כורכום, לימון וד"ש. כה פשוט!
כתבה לעניין. כורכום זה בהחלט שורש מדהים